Chitwan Nepal

Chitwan jeep

Chitwan nationalpark DEC16. Elefant safari som bæredygtige danske rejsebureauer ellers har fravalgt, er netop blevet muligt i fire nye bufferzoner ved Chitwan. Chitwans bufferzoner administreres af lokale i samarbejde med nationalparkmyndighederne. De nye elefant safariområder er Batuli Pokhari, Dakshinkali, Nawajyoti og Bandevi community forests, der ligger op til selve Chitwan.

Nationalpark myndighederne går efter jobskabelse og udvidelse af turismen. De er desuden tanker om at åbne Homestays og give tilladelse til endnu flere ”safarioperatører”.  Dog er tiderne limiteret om morgenen fra 7-9 og eftermiddagen 15-17

Selve Sauraha er efterhånden et turist hotspot som har gennemgået en dramatisk forvandling gennem de seneste 10 år. Der er ikke meget jungle eller Wildlife stemning, men utallige hoteller hvoraf de fleste er i den billigere backpacker ende af skalaen. Siden den store nedgang efter jordskælvet i 2015 er turismen fordoblet i Chitwan og mere end 150 hoteller, hvor langt størsteparten altså findes i Sauraha.

De bedre og naturmæssigt stærkeste steder ligger i andre egne af Chitwan, men der er så til gengæld også et forrygende dyreliv og ikke et stort slid på nationalparken.