Det går godt for rejser til Nepal


Turismen boomer i Nepal

Antallet af rejser – indrejser i Nepal er steget med 41,5% i første halvdel af 2017 og for første gang nogensinde regner Nepal med at krydse en mio. turister på et år.

Ifølge Department of Immigration ankom 134.988 flere turister i årets første halvdel i forhold til 2016. Deepak Raj Joshi, der er chief executive officer i Nepal Tourism Board (NTB) istemmer med fornemmelsen og at da hovedsæsonen begynder i anden halvdel af september, er forhåbningerne høje på at ramme 2011 målet, som dengang ikke blev opfyldt.

Landene med de største stigninger er Indien, Kina, USA og England og i alt oplever Nepal et sjældent Comeback oven på jordskælvet tilbage i foråret 2015. Flere medier har været medhjælpende til at få turismen tilbage til Nepal. Ex har Lonely Planet udnævnt Nepal til verdens ”Best value destination” i 2017 og National Geographic Magazine har Nepal i top 3 over lande man bør besøge. Og stærk medier som Reuters, BBC World og TripAdvisor har alle sanktioneret rejser til Nepal på kraftigste vis.

Nepals turistministerium har en voldsom vækst strategi for perioden 2016-2025 med en stigning til 2,52 mio. turister om ni år, men er samtidig klar over at trafik og infrastruktur er flaskehalse, for ikke at nævne den internationale flytrafik til/fra Nepal som pt. serviceres af Kathmandu lufthavn alene. Der er et par internationale lufthavne i støbeskeen, men det tager tid inden de er fuldt operationelle.

Hotellerne i Nepal kan næsten heller ikke få armene ned. Således regner alle 4 og 5 stjernet hoteller med en beliggenhedsprocent på omkring 85-100 i efterårsmånederne her i 2017 ifølge Prabesh Aryal, executive director i Hotel Association Nepal (HAN)

Indien, nepals sydlige nabo stod for en 64% vækst i årets første halvdel efterfulgt af England med 43%, USA med 40% og Kina med 14% (der er nu direkte fly til fem byer i Kina og Tibet fra Kathmandu)

Og endnu bedre, så er forbruget i Nepal steget med 41% i årets første halvdel således der skabes både job og sikres vækst i det ellers hårdt plaget land.

 

Velkommen til Nepal