Fugle i Nepal

Ibisfugl i Nepal

Fuglerejser i Nepal

 

Blandt de forventede fuglearter på mange Nepal fuglerejser er blandt mange: Slangehalsfugl, Asiatisk Dværgskarv, Rishejre, Gulnæbbet Hejre, Asiatisk Gabenæbstork, Uldhalsstork, Gul Træand, Tophvepsevåge, Black Eagle, Crested Serpent og Mountain Hawk Eagle, Høgeørn, Shikra, Broget Kærhøg, Steppeørn, Stor Skrigeørn, Kalij Pheasant, Red Junglefowl (tamhønsenes stamfader), Påfugl, Bengal Florikan, , Ibisnæb, Indisk Vibe, Stylteløber, Østlig Turteldue, Emerald Dove, Lille Alexanderparakit, Alexandrine Parakeet, Plum-headed Parakeet, Spotted Owlet, Lille Sejler, Smyrnaisfugl, Gråfisker, Chestut-headed og Blue-breasted Bee-eater, Lille Grøn biæder, Greater og Lesser Yellownape, Himalayan og Lesser Flameback, Coppersmith, Great, blue-throated og Lineated Barbet, Rosenpiber, Rispiber, Tajgapiber, Citronvipstjert, Brun Vandstær, Rubinnattergal, Blåstjert, Golden bush Robin, Gulddrossel, Sortstrubet Drossel, Grey-winged Blackbird, Chestnut-headed og Grey-bellied Tesia, Spotted Bush Warbler, Buskrørsanger, Lundsanger, Himalayasanger, Lemon-rumped Warbler, Yellow-vented Warbler, Buff-barred Warbler, Vestlig Kronsanger, Brun Løvsanger, Brun og Langhalet Tornskade,Taigafluesnapper, Little og Spotted Forktail, over 20 arter mange larmdrosler (bl.a. Spiny Babbler og Cutia), Crimson og Mrs. Gould´s Sunbird og Tibetansk Sisken. Dette er kun et spredt udpluk, med hovedvægt lagt på lokale specialiteter samt de arter, der er særligt aktuelle som gæster i Europa. Der er også Florican Bengalis (Florikan) i dele af Chitwan og selvfølgelig Ibisnæb (ibisbill), som vi ofte har set i Terai, nær vores lille lodge.

 

 

Pulchowki-bjerget – Kathmandu-dalens store fuglelokalitet

Fuglemæssigt byder Kathmandudalen på en virkelig perle i form af bjerget Pulchowki, der fra 1500 meter strækker sig op til 2.700 meter – højere op end noget andet punkt syd for Kathmandu. Bare en times køretur fra Kathmandu ligger dette skovbevoksede bjerg, hvor man mageligt kan tilbringe flere dage med at . udforske de forskellige højder. I de lavere, subtropiske skove ved bjergets fod ser vi. Myriader af farvestrålende småfugle som de ildrøde Minivets (der bliver manges favoritter). Vi bruger ørerne meget, for fuglene her har det om vinteren med at strejfe om i store, meget artsblandede . “birdwaves” (en surrealistisk version af den nordeuropæiske vinters mejsetog!). Områder, der minuttet før var helt livløse, oplives af bander af larmende larmdrosler og mere stilfærdige indslag som de “små grønne vingebånd” – Phylloscopus-sangerne, der er en gruppe, der har vores specielle interesse. Når en flok åbenbarer sig rettes alle kikkerter mod dem, for der er normalt flere arter imellem, og de viser sig tit i korte, stærke glimt. Andre gange er det en bevægelse på en af de små skovstier, der får liv i form af en Gulddrossel eller Sortstrubet Drossel. Lyseblå . Verditer-fluesnappere og kolibriagtige solfugle svirrer om ørerne på os. Vi holder i de lave højder specielt udkig efter Spiny Babbler, der er Nepals eneste endemiske fugleart. I de større højder skifter landskabet karakter til mere åben skov med bedårende mosbegroede stammer – hjemsted for et utal af spændende fugle som Østlig Turteldue, Cutia, Maroon Accentor, mange arter larmdrosler og bulbuler og mejser samt sangere  – højst oppe belønnes man på klare dage med en besættende udsigt over hele Himalaya-bjergkæden!

For bjergets fod ligger den beroligende, næsten japanske Godavari botaniske have. Botaniske haver er tit fine for fugle, og Godavari er ingen undtagelse. Og der er her en udpræget fordel, at de høje træstammer står langt fra hinanden – det giver os suveræne muligheder for at bese de forskellige småfugle, bl.a.. flokke af Tajgapibere, og eksorbitante Taigafluesnappere. Tibetansk Sisken er en overvintrende specialitet her.

I de skovbevoksede småbjerge for foden af Pulchowki stifter man bekendtskab med de første Nepalfugle som de allestedsnærværende Sorte Glenter og Kohejrer, Steppeørn, Indisk Ellekrage og flere bulbuler.

Ikke to dage på Pulchowki er ens, men de har altid givet unikke indtryk.

 

 

 

Kosi Tappu-reservatet

Allerede inden ankomsten til Kositapphu, når et af de mange nye fugle som Indisk Ellekrage, Blå Glente, Langhalet Tornskade eller Rishejre dukker op.

Kosi Tappu er et reservat, der er dannet omkring Kosi-flodens løb. Hvor man i Kathmandu (og især i Pokhara) fornemmer bjergenes storhed, er vi her nede i det flade lavland. Vi bor i en dejlig teltlejr i bekvemme tomandstelte, og har herfra kun en kort spadseretur ud til floden. Smyrnaisfugle og Gråfiskere spejder efter bytte, mens Rustænder, Indiske Dværgskarver, diverse hejrer samt Citronvipstjerter søger føde langs floden. I buskadserne får vi nok at gøre med at studere Brun Løvsanger, Smoky Warbler, finde Rubinnattergal, Brun og Langhalet Tornskade, og i de mere skovbevoksede dele stedets hovedattraktion, Sumpfrankolinen.

Når det mørkner er det tid til aftensmad ledsaget af Brun Høgeugle. Ørepropper anbefales: natten lang lyder den særegne sang fra Høge-gøgen (Common Hawk Cuckoo), og ingen vil herefter være i tvivl om, hvorfor malariaplagede englændere i forrige århundrede benævnte fuglen Brainfever Bird!

Vi overnatter i komfortable tomandstelte en smukt beliggende teltlejr med alle moderne fasciliteter, langt væk fra andre turister.

 

Ved floden ses vandfugle, kredsende ørne som Steppeørn og Stor Skrigeørn, flere gribbe, Broget Kærhøg (den sort-hvide han er måske den smukkeste af de smukkeste rovfugle: kærhøgenes hanner!), Rødnakket Falk, Pletnæbbet Pelikan og Sorthalset Stork. Floderne afpatruljeres af Stor Sorthovedet Måge, Flodterner og Sortbugede Terner. Midt i det fredelige område ser man de enorme horn fra de vilde Vandbøfler – en af områdets hovedattraktioner.

En morgen besøger vi den frodige Dharan-skov, hvor diverse sangere nok skal skærpe sanserne, for Gulgumpet Løvsanger (Phylloscopus cantator), en af de smukkeste af løvsangerne, overvintrer her. Vi vil også give os tid til at besøge dæmningen Kosi Barrage for at opleve noget så specielt som ferskvandslevende hvaler, den af forurening stærkt truede Gangeldelfin. I de frodige sumpe står skarer af Gabenæbsstorke og småflokke af Asiens svar på Maraboustorken – Adjudantstorken, og den er lige så grim som den er eftertragtet! På vandet ligger tusinder af ænder, og et teleskop er her en fordel, for i flokkene af Spidsand, Pletnæbbet And og Rødhovedet And ses årligt sjældenheder som Segland og Asiatisk Troldand. På mudderbankerne raster flokke af vadefugle, og i buskene finder vi mange småfugle, som Dværg- og Gulbrysstet Værling.  Gråhovedet Vibe er en sjældent set vadefugl, der her har en lille overvintringsplads.

Hvis der er positive rapporter om Hodgsons Bynkefugl og Indisk Ørkenløber vil vi også begive os til et halvørkenlignende område ved den indiske grænse.

Sammenlagt er Kosi-området virkeligt kræs for de, der sætter nærobservationer af de asiatiske sjældenheder, der kan dukke op i Europa højt! – uden at vi af den grund glemmer de lokale specialiteter.

 

 

Kosi Barrage og Terai, Ibisnæb

Giv Kosi Barrage en chance mere og genne Terai til det primære ibisnæb/ibisbill område, høj skattet af fuglefolk. Her myldrer det med nye småfugle. Man skal promenere langs floden – om aftenen eller den følgende morgen, for her finder an ofte en af verdens mest spøjse vadefugle, den sorte, grå, hvide og røde Ibisnæb, der har en fast overvintringsplads i omgivelser, der er noget mere fremkommelige end de stenede flodlejer højt oppe i bjergene, der er artens yngleplads. Det kan kræve arbejde, for fuglen er helt perfekt camoufleret mellem de grå sten.

 

 

Chitwan Nationalparken

Chitwan National Park, der med sine 932 kvadratkilometer ligger omkring Narayani-floden. Parkens biotoper er afvekslende – højstammet, tør skov veksler med lavere, tættere skov, roligt flydende floder med sandbanker og vidstrakte græsstepper. Vi bor lige uden for parken, og vil fra vores lodge foretage udflugter på elefant, i jeep eller til fods.  Chitwan er den mest besøgte og velkendte af Nepals nationalparker, men alligevel har den moderne masseturisme endnu ikke helt fundet frem til parken. Man føler sig hensat til Afrika i 1950’erne! Om eftermiddagen foretager man typisk den første tur ved parken – en helt ny lavlandsfuglefauna venter os, og vi ser Rishejre, Rustand, Uldhaldsstork, Crested Hawk Eagle, Black Ibis, Ris- og Storpiber, Citronvipstjert og Chestnut-headed samt Lille Grøn biæder lige omkring lodgen.

 

Fugle og Chitwan National Park

Chitwan blev etableret i 1973. Parken er kendt for sin bestand på flere hundrede Indiske Pansernæsehorn – nogle enorme basser, som vi bedst ser fra elefantryg: fra 3 meters højde kommer man ganske uforstyrret hen til de store dyr, der ofte søger ud mod floden for at bade når dagen går på hæld – en betagende oplevelse i solnedgangens skær mens skyggerne bliver lange og farverne intensiveres efter en lang dag i skarpt sollys.

På de daglige jungleture ser vi flere hjortearter, manguster, oddere, gavial og den mere frygtindgydende sumpkrokodille. Og her er der rovdyr, endda mange: Tiger har en god bestand,og ses dagligt, men skoven er ret tæt, og Tiger er altid en bonus! Læbebjørn og Leopard er to andre rovdyr, vi tidligere har været heldige med.

Men alligevel kommer fuglene i fokus. Chitwan har mere end 450 fuglearter – det største antal, der er registreret et enkelt sted i Nepal. Allerede før solopgang galer den her vilde morgenhane, Påfuglene skriger og bulbulerne indleder deres sang. Senere flyver flokke af flere arter papegøjer ud, spætter trommer og rovfuglene lever så småt op. Farvestrålende Isfugle og Biædere af flere arter (bl.a. den næsten ellekragestore Blue-breasted Bee-eater) og størrelser tiltrækker sig opmærksomheden. Det er fascinerende at se, hvordan de mange fuglearter har delt områderne op mellem sig: på græssletterne findes Bengalflorikan (en trappe) og Hvidhalet Bynkefugl, langs floderne marcherer stolte Sølvhejrer i hvidt og gråt mens Indisk Dværgskarv, Uldhalsstorke, Flodterner og Små Braksvaler leder efter insekter. I skoven giver lyden fra de mange fugle en lydkulisse, man bare finder i troperne – selvom de enkelte arters skønsang ikke kan måle sig med den europæiske. Meget tit er skønheden i stemmen dog omvendt proportionelt med skønheden i udseendet. Den mærkværdige Paradisfluesnapper med sin sorte og hvide (eller røde!) dragt lyder ikke af så meget men er en ret eksplosion når vi pludseligt ser den bevæge sig omkring i løvet.

De daglige aktiviteter er talrige, og vi vil foretage ture i parken både på Elefant og med jeep. Desuden er der mange fugle rundt om lodgen, der vil kræve opmærksomheden midt i ”early morning tea” – et kolonialt levn der er perfekt som opstrammer før timerne ud i vildnisset. Tre hele dage i felten er garant for uforglemmelige indtryk. På tidligere rejser har det været Rubinnattergal hoppende omkring hytterne, jagende Tiger og Leopard i tusmørke, flere arter af de mørke  efter en veltilberedt lunch. Om eftermiddagen – i timerne før solnedgang – bliver vildtet aktivt igen, og det er nu tid for yderligere kanoture, jeepture og elefantridt.

 

 

Nagarkot – Kathmandu

Nagarkot ligger for foden af Himalaya, og i dag er der på ny obligatorisk morgenvækning i mørket. Vi skal se solen rejse sig over Himalaya, der ligger besættende ude mod nord. Det er en næsten overjordisk oplevelse at se bjergkæden forvandle sig fra nat til silhuetter for pludseligt atse et tåget rosa lysskær langt derude – solens første stråler på Mount Everest! Synet foregår til tonerne af Kalij Fasanernes skrig. Efter synet promonerer vi omkring i det frodige landskab og ser andre småfugle end vi tidligere har set – arten som Rufous-winged Fulvetta, Brown-flanked Bush Warbler, Mrs. Gould´s Sunbird og Spot-winged Grosbeak sås ved vores sidste besøg her. Vi besøger desuden andre skove i nærheden – og dette er et ret ukendt område, hvorfor overraskelser kan forventes! Endnu et mylder af Phylloscopus-sangere, larmdrosler, solfugle og andre skovfugle er ikke det rene utopi. Eller måske en grib, som den sort-hvide Himalayagrib eller den helt sorte Munkegrib i skrue med stedets talrige  Steppeørne og Sorte Glenter.

 

 

Pokhara

Et fantastisk syn byder os godmorgen: Annapurna-massivet, der blot 30 kilometer væk rager op med sine kæmper, hvor det smukkeste er “Fiskehavebjerget” – Machhapuchare. Disse kæmper danner en næsten surrealistisk kulisse for vores fugleobservationer.

 

 

Begnas Tal

Besøg den paradiske lille sø, Begnas Tal, hvor vi vil promenere i skoven, og ellers anvende meget tid ved diger og rismarker. Broget Riksesneppe ses i smågrupper mellem kvæget, Rishejrer fanger frøer og her vil vi nærstudere småfuglene, for melem Rispiberen findes småflokke af Rosenpiber, og hvis vi er heldig en Hedepiber. I luftrummet over os ser vi Munkegrib og Steppeørne. Om eftermiddagen er det en god idé at sejle en tur ud på søen, og hvis der er tid (ellers tager vi det en anden dag) sejle til søens vestlige side, hvor et mindre delta er et eldorado for vandfugle som ænder og vadefugle.

 

 

Chandrakot

Man skal lidt tidligt op for at få den smukke solopgang over Annapurna – og for at se fiskehalebjerget leve op til sit navn. 35 km. vest for Pokhara ligger nemlig Chandrakot, en mindre by, som vi når efter en times vandring. Herfra ser vi bjergets fantastiske dobbelte top, og i skoven nedenfor er der et mylder af Phylloscopus-sangere, larmdrosler, solfugle og andre skovfugle. Når varmen indfinder sig er det tid til at scanne himlen for gribbe: den enorme sort-hvide Himalayagrib, den sorte Munkegrib og den imponerende Lammegrib blander sig her med talløse Steppeørne og Sorte Glenter.

 

 

 

 

NEPAL bird observations februar på en af vore rejser:

 

 

 1. Little Grebe Tachybaptus ruficollis                                       lille lappedykker/smådopping

10.2 25 Kosi Barrage –  12.2 10 Kosi Tappu.

 

 1. Great Crested Grebe Podiceps cristatus                              toppet lappedykker/skäggdopping

10.2 5 Kosi Barrage – 11.2 5 Kosi Tappu.

 

 1. Great Cormorant Phalacrocorax carbo sinensis               skarv/mellanskarv

Daily up to 50 Kosi Tppu and Kosi Barrage – 14.2 5 Bisha Hazar – 15.2 8 Kurintar – Sauraha – 16.2 30 Chitwan – 17.2 5 during boat trip Rapti River,  Sauraha – 19.2 40 Hetauda.

 

 1. Little Cormorant P. niger

10-12.2 daily up to 200 Kosi Tappu and Kosi Barrage.

 

 1. Oriental Darter Anhinga melanogaster                              slangehalsfugl/ormhalsfågel

10.2 1 Kosi Barrage – 11.2 10 Kosi Tappu – 12.2 10 Kosi Tappu – 15.2 1 Chitwan. – 16.2 4 Chitwan near Sauraha.

 

 1. Yellow Bittern Ixobrychus sinensis

11.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Black-crowned Night Heron Nycticorax nycticorax        nathejre/natthäger

11.2 1 Kosi Tappu. – 15.2 100 and 16.2 80 Chitwan near Sauraha.

 

 1. Green-backed Heron Butorides striatus                                                         lille grøn hejre/grönhäger

12.2 1 Kosi Tappu – 16.2 1 Sauraha – 17.2 3 Rapti River near Sauraha.

 

 1. Pond Heron Ardeola grayii rishejre/rishäger

Common in all lowlands, e.g. max. 100 daily Kosi Tappu and max. 25 daily Chitwan. Also few Kathmandu Valley.

 

 1. Cattle Egret Bubulcus ibis coromandus                                                          kohejre/kohäger

The most abundant heron/egret – largest numbers were 1200 Kosi Tappu and Kosi Barrage 11.2, but 50-100 easily seen daily; also seen in flocks outside lowlands, such as in Kathmandu Valley and at Hetauda.

 

 1. Little Egret Egretta garzetta                                                silkehejre/silkeshäger

Daily 50-100 Kosi Tappu and Kosi Barrage. Lower numbers, bit still regular Chitwan with 10-20 daily. – At Hetauda 13-2 10 and 19.2 8.

 

 1. Great White Egret E. alba sølvhejre/ägetthäger

Daily up to 10 Kosi Tappu and Kosi Barraga and up to 5 Chitwan – 18.2 2 Narayangath – Hetauda.

 

 1. Intermediate Egret E. intermedia gulnæbbet hejre/plymhäger

Singles Kosi Tappu and Kosi Barrage. Less tna 5 seen totally.

 

 1. Grey Heron Ardea cinerea fiskehejre/gråhäger

Daily 3-5 Kosi Tappu and Kosi Barrage.

 

 1. Purple Heron A. purpurea purpurhejre/purpurhäger

10.2 1 Kosi Barrage.

 

 1. Asian Openbill Stork Anastomus oscitans                                                      gabenæbstork

10.2 2 Innaruva – 10-12.2 daily 30-75 Kosi Tappu and Kosi Barrage – 14.2 1 Bisha Hazar – 15.2 1 Chitwan – 16.2 5 Chitwan. – 17.2 8 Rapti River near Sauraha.

 

 1. Black Stork Ciconia nigra sort stort/svart stork

15.2 1 Chitwan.

 

 1. Wooly-necked Stork C. episcopus uldhalsstork

17.2 1 Chitwan near Sauraha.

 

 1. Black-necked Stork Ephippiorhynchus asiaticus

11.2 2 ad. + 2 imm. Kosi Tappu.

 

 1. Lesser Adjudant Leptophilus javanicus

10.2 1 Innaruva. – 10.2 1 Kosi Barrage – 11.2 2 Kosi Tappu. – 14.2 2 bIisha Hazar . – 16.2 5 Chitwan (of which 4 near Tiger Tops). – 17,2 1 Rappti River at Sauraha and 1 Fewa Logde, Sauraha.

Compared to earlier visits, slightly more regular at Chitwan.

 

 1. Black Ibis Pseudibis papillosa

14.2 6 Bisha Hazar – 15.2 3 Chitwan- 15.2 1 Fewa Lodge, Sauraha – 17.2 1 near Fewa – 17.2 1 “Buffer Zone”, Chitwan

 

 1. Black-necked Ibis (Oriental White Ibis) Threskiornis melanocephalus

Daily max. 20 Kosi Tappu and Kosi Barrage.

 

 1. Eurasian Spoonbill Platalea leucorodia skestork/skedstork

11.2 6 Kosi Tappu.

 

 1. Lesser Whistling Duck Dendrocygna javanica lille træand/mindre visseland

10.2 2500 Kosi Barraga was a good count.

 

 1. Ruddy Shelduck Tadorna ferruginea rustand/rostand

Daily 50-100 Kosi Tappu and Kosi Barrage and up to 25 Citwan.

 

 1. Eurasian Wigeon Anas penelope pibeand/bläsand

10.2 250 Kosi Barrage.

 

 1. Gadwall A. strepera                                                           knarand/snatterand

10.2 300 Kosi Barrage – 11.2 20 Kosi Tappu –

 

 1. Common Teal A. crecca krikand/kricka

11.2 2 amd 12.2 25 Kosi Tappu.

 

 1. Northern Pintail A. acuta                                                                                     spidsand/stjärtand

10.2 500 Kosi Tappu – 11.2 10 Kosi Tappu.

 

 1. Eurasian Shoveler A. clypeata skeand/skedand

10.2 10 Kosi Barrage.

 

 1. Red-crested Pochard Netta rufina rødhovedet and/rödhuvad dykand

10.2 2 males and 1 female Kosi Barrage.

 

 1. Common Pochard Aythya ferina taffeland/brunand

10.2 25 Kosi Barrage.

 

 1. Ferrugineous Duck A. nyroca hvidøjet and/vitögd dykand

10.2 3 Kosi Barrage – 12.2 10 Kosi Tappu.

 

 1. Tufted Duck A. fuligula troldand/vigg

10.2 1 male Kosi Barrage.

 

 1. Goosander Mergus merganser stor skallesluger/storskrake

11.2 3 females Kosi Tappu – 13.2 10 Hateuda – 15.2 8 males Chitwan. – 19.2 2 males Hetauda.

 

 

 

 1. Crested Honey Buzzard Pernis ptilorhynchus tophvepsevåge/tofsbivråk

16.2 1 juvenile Chitwan north of Tiger Tops – 19.2 1 juvenile Hetauda – Daman.

 

 1. Black-shouldered Kite Elanua caeruleus blå glente/svartvingad glada

10.2 1 Kosi Barrage – 11.2 1 ad. + 1 juvenile Kosi Tappu.

 

 1. Black Kite (Black-eared Kite) Milvus migrans lineatus/govinda sort glente/brunglada

Common around cities, e.g. abundant Kathmandu, where max. 300 (many on evening migration) observed. Much scarler in the lowlands (1-10 daily Kosi and Chitwan), but again commoner Kathmandu valley, e.g. 19.2 20 Naubise,  20.2 9 Nagarkot and 20 Bhaktapur.

Most observed belonged to ssp. lineatus (also known as Black-eared Kite, and sometimes reffered to as a species of its own). Several darker birds probably belonged to ssp. govinda.

 

 1. Grey-headed Fish-Eagle Ichtyophaga ichthyaetus

14.2 1 imm. Bisha Hazar.

 

 1. Egyptian Vulture Neophron percnopteros ginginianus ådselgrib/smutsgam

18.2 3 immatures Narayangath – 18.2 18.2 1 adult + 3 immatures Bharatpur Height (hotel garden).

 

 1. Oriental White-backed Vulture Gyps bengalensis        hvidrygget grib

11.2 1 Kosi Tappu – 16.2 1 Chitwan – 18.2 2 Narayangath – Hetauda.

Alarming few observed! Just few years ago flarge flocks could be seen everywhere in open country.

 

 1. Griffon Vulture G. fulvus gåsegrib/gåsgam

16.2 1 Chitwan, soaring with White-backed Vulture.

 

 1. Red-headed Vulture Sarcogyps calvus

18.2 1 adult Bharatpur Heights (over hotek garden of Island Jungle Resort).

 

 1. Eurasian Black Vulture Aegypius monachus munkegrib/grågam

11.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Short-toed Eagle Circaetus gallicus slangeørn/ormörn

11.2 2 Kosi Tappu.

 

 1. Crested Serpent Eagle Epilornis cheela

11.2 1 Kosi Tappu – 12.2 1 Kosi Tappu – 15.2 1 Chitwan – 15.2 1 near Sauraha – 16.2 4 Chitwan – 17.2 1 “Buffer Zone” Chitwan near Sauraha.

 

 1. Eurasian Marsh Harrier Circus aeruginosus rørhøg/brun kärrhök

11.2 1 female type Kosi Tappu.

 

 1. Pied Harrier C. melanoleucos broget kærhøg/brokig kärrhök

10.2 1 2. cal. Year male Kosi Tappu.

 

 1. Eurasian Sparrowhawk Accipiter nisus spurvehøg/sparvhök

13.2 1 and 18.2 3 Hetauda – 19.2 1 Naubise – 21.2 1 Pulchowki.

 

 1. Shikra A. badius

11.2 2 Kosi Tappu – 12.2 1 Kosi Tappu – 17.2 1 Fewa Lodge – 17.2 1 “Chitwan buffer zone”.-

 

 1. White-eyed Buzzard Butastur teesa

11.2 2 and 12.2 2 Kosi Tappu.

 

 1. Common Buzzard Buteo buteo japonicus musvåge/ormvråk

A scatter of about 10 birds seen in both lowlands and in Kathmandu Valley. Probably all observeretions refers to ssp. japonicus, which e.g. have more solid dark flank patches than WP ssp. buteo.

 

 1. Long-legged Buzzard B. rufinus ørnevåge/örnvråk

12-2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Upland Buzzard B. hemilasius bjergvåge/höglandsvråk

13.2 1 1 Hetauda.

 

 1. Black Eagle Ictinautus malayensis

7.2 1 Godavari Bothanical Gerden – 19.2 2 Hetauda – Daman (of which one in display flight) – 21.2 2 Pulchowki.

 

 1. Steppe Eagle Aquila nipalensis                                             steppeørn/stäppörn

Around 30 observed, all in or near Kathmandu Valley, with most at Naubise 19.2 (1 adult and 6 immatures) and 20.2 5 immatures Nagarkot.

.

 1. Booted Eagle Hierautus pennatus dværgørn/dvärgörn

9-2 1 dark Pulchowki – 12.2 2 Kosi Tappu.

 

 1. Changeable Hawk Eagle Spizaetus cirrhatus

15.2 1 Chitwan.

 

 1. Osprey Pandion haliaetus fiskeørn/fiskgjuse

11.2 3 Kosi Tappu – 12.2 2 Kosi Tappu – 14.2 1 Bisha Hazar –  17.2 1 Chitwan.

 

 1. Common Kestrel Falco tinnunculus tårnfalk/tornfalk

9.2 1 around Bodhnath, Kathmandu – 11.2 1 Kosi Tappu – 19.2 1 Naubise – Kathmandu

 

 1. Laggar Falcon F. jugger

16.2 1 juvenile Chitwan near Sauraha.

 

 1. Peregrine Falcon F. peregrinus calidus vandrefalk/pilgrimsfalk

11.2 1 Kosi Tappu – 17.2 1 ad. near Fewa Lodge, Sauraha – 21.2 1 circling over Kathmandu. All observations refers to ssp. calidus.

 

 1. Swamp Francolin Francolinus gularis

At Kosi Tappu singles 10, 11 and 12.2.

 

 1. Common Hill Partridge Arborophila torquela

19.2 2 Hetauda – Daman.

 

 1. Red Junglefowl Gallus gallus

About 10 taoattly Chitwan, all well within the reserve. As Red Junglefowl is the ancester to domestic chickens, “records” close to villages, such as heard at Fewa Logde, rirhglt excluded here!

 

 1. Kalij Pheasant Lophura leucomelana

At Pulchowki 9.2 1 and 21.2 10 (of which several seen). – 19.2 1 and 20.2 3 Nagarkot.

 

 1. Common Peafowl Pavo cristatus påfugl/påfågel

In Chitwan regular, about 50 observed, of which several displaying males. Largest numbers were 12 near Fewa Lodge 15.2 and 25 18.2 in the afternoon Chitwan.

 

 1. Brown Crake Amaurornis akool

15.2 1 Chitwan.

 

 1. White-breasted Waterhen A. phoenicurus

10.2 3 Kosi Barrage – 11.2 10 Kosi Tappu – 14.2 1 Bisha Hazar.

 

 1. Common Moorhen Gallinula chloropus grønbenet rørhøne/rörhöna

10-12.2 daily 30-80 Kosi Barrage and Kosi Tappu – 17.2 5 Chitwan.

 

 1. Purple Gallinule Porphyrio porphyrio poliocephalus sultanhøne/sultanshöna

10.2 2 Kosi Barrage – 11.2 2 Kosi Tappu. – 12.2 10 Kosi Tappu.

 

 1. Common Coot Fulica atra blishøne/sothöna

10.2 3 Kosi Barrage.

 

 1. Pheasant-tailed Jacana Hydrophasianus chirurgus

10.2 20 Kosi Tappu.

 

 1. Bronze-winged Jacana Metopidus indicus

10-12.2 daily 3-5 Kosi Tappu – 14.2 5 Bisha Hazar..

 

 1. Ibisbill Ibidorhyncha strutersii ibisnæb/ibisnäbb

13.2 4 Hetauda, about 2 km. north of city centre, along Rapti River.

 

 1. Little Pratincole Glareola lactea lille braksvale/mindre vadaresvala

10-12.2 dauly 50-200 Kosi Tappu and Kosi Barrage. – 17.2 20 Sauraha.

 

 1. Little Ringed Plover Charadrius dubius lille præstekrave/mindre strandpipare

11.2 3 and 12.2 1 Kosi Tappu – 15.2 2 Chitwan. – 17.2 1 Sauraha.

 

 1. River Lapwing Hoplopterus duvaucelii flodvibe/flodvipa

12.2 1 Kosi Tappu – 15.2 2 Chitwan – 18.2 1 Rapti River at Sauraha.

 

 1. Red-wattled Lapwing Vanellus indicus                               indisk vibe/ rödflikvipa

10-12.2 daily around 5 Kosi Tappu and Kosi Barrage. – 14-17.2 daily up to 8 Chitwan.

 

 1. Temminck’s Stint Calidris temminckii temmincksryle/mosnäppa

11.2 1 Kosi Tappu – 12.2 3 Kosi Tappu – 16.2 2 Sauraha.

 

 1. Common Snipe Gallinago gallinago                                   dobbeltbekkasin/enkelbeckasin

11.2 15 Kosi Tappu – 12.2 10 Kosi Tappu.

 

 1. Eurasian Curlew Numenius arquata orientalis stor regnspove/storspov

10.2 50 Kosi Barrage.

 

 1. Spotted Redshank Tringa eryhropus sortklire/svartsnäppa

10.2 3 Kosi Barrage.

 

 1. Common Redshank T. totatus eurhinus rødben/rödbena

11.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Common Greenshank T. nebularia hvidklire/gluttsnäppa

10.2 20 Kosi Barrage – 11.2 5 Kosi Tappu – 12.2 10 Kosi Tappu – 16.2 8 Sauraha – 17.2 13 Rapti River at Sauraha – 17.2 2 2Chitwan buffer zone”.

 

 1. Green Sandpiper T. ochropus                                               svaleklire/skogssnäppa

11.2 5 Kosi Tappu – 12.2 2 Kosi Tappu – 17.2 2 Rapti River at Sauraha..

 

 1. Wood Sandpiper T. glareola                                                  tinksmed/grönbena

12.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Common Sandpiper Actitis hypoleuca mudderklire/drillsnäppa

10.2 2 Kosi Tappu – 13.2 2 Hetauda – 14.2 1 Bisha Hazar – 16.2 4 Sauraha – 17.2 3 Rapti River at Sauraha.

 

 1. River Tern Sterna aurantia

12.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Caspian Gull (Steppe Gull) Larus cachinnans barabensis steppemåge/stäpptrut

15.2 1 3 cal. Year Chitwan

 

 1. Rock Pigeon (incl. Feral Pigeon) Columba livia (domesticus) klippedue/tamdue

Feral Pigeons abundant around cities. Birds with characters of pure Rock Pigeons only seen in highlands.

 

 1. Ashy Wood Pigeon Columba pulchricollis

7.2 2 Godavari Bothenical Garden.

 

 1. Collared Dove Streptopelia decaocta tyrkerdue/turkduva

10-12 daily max. 5 Kosi Tappu – 14-17.2 daily max. 35 Chitwan.

 

 1. Red Turtle Dove S. tranquebarica

11.2 50 Kosi Tappu. – 14-17.2 around 10 Chitwan.

 

 1. Oriental Turtle Dove S. orientalis meena/agricola østlig turteldue/st. turturduva

7.2 10 and 20.2 5 Godavari – 10.2 1 Kosi Tappu – 11.2 400 Kosi Tappu – 12.2 10 Kosi Tappu – 17.2 1 near Fewa Lodge. –  19.2 9 Hetauda – Daman – 21.2 3 Pulchowki.

 

 1. Spotted Dove S. chinensis

Daily max. 10 Kosi Tappu. – 13.2 5 Hetauda – 14-17.2 daily about 10 Fewa Lodge and around 20 Chitwan – 18.2 1 Narayangath.

 

 1. Emerald Dove Chalcophaps indica

14.2 2 Bisha Hazar.

 

 1. Yellow-footed Green Pigeon Treron phoenicoptera

11.2 1 and 12.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Alexandrine Parakeet Psittacula eupatria

10-12.2 singles daily Kosi Tappu – 16.2 5 Chitwan – 17.2 1 near Sauraha – 17.2 60 Chitwan “buffer zone” – 18.2 6 Narayangath.

 

 1. Rose-ringed Parakeet P. krameri lille alexanderparakit/halsbandsparakit

9.2 6 near Pashipunath, Kathmandu – 10-12.2 daily max. 20 Kosi Tappu – 13.2 10 Hetauda – 14.2 5 Bisha Hazar – 16.2 65 Chitwan (including pair at nest)) – 17.2 10 near Sauraha – 17.2 10 Chitwan “buffer zone”. – 18.2 3 Narayangath .

 

 1. Plum-headed Parakeet P. cyanocephala

13.2 1 Hetauda – 17.2 5 Chitwan.

 

 1. Red-breasted (Moustached) Parakeet P. alexandri

15.2 20 Chitwan – 16.2 50 Chitwan

 

 1. Common Hawk Cuckoo Cuculus varius

10-12 daily 1-3 Kosi Tappu. – 14-17.2 daily max. 15 Chitwan.

 

 1. Green-billed Malkoha Phoenicophaeus tristis

13.2 1 Hetauda.

 

 1. Common Koel Eurydamnanus scolopacea

12.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Greater Coucal Centropus sinensis

10.2 2 Kosi Tappu. – 12.2 1 Kosi Tappu – 17.2 1 near Sauraha – 17.2 1 Chitwan “buffer zone”

 

 1. Lesser Coucal C. bengalensis

12.2 1 Kosi Tappu – 15.2 1 Chitwan..

 

 1. Jungle Owlet Glaucicium radiatum

11.2 3 and 12.2 3 Kosi Tappu. –  16.2 1 Chitwan – 16.2 1 Fewa Lodge – 17.2 2 Chitwan

 

 1. Asian Barred Owlet G. cuculoides

13.2 1 Hetauda – 18.2 1 Hetauda – 19.2 1 Hetauda – Daman.

 

 1. Brown Hawk Owl Ninox acutulata

11.2 2 Kosi Tappu.

 

 1. Spotted Owlet Athene brama

10.2 1 Kosi Tappu – 11.2 5 and 12.2 2 Kosi Tappu

 

 1. Large-tailed Nightjar Caprimulgus macrurus

10.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Himalayan Swiftlet Collocalia brevirostris

19.2 5 Hetauda – Daman. – 20.2 10 Nagarkot – Bhaktapur

 

 1. White-rumped Neeedletail Chaetura sylvatica

14.2 5 Bisha Hazar.

 

 1. White-throated Needletail C. caudacatus tornhalesejler/taggstjärtseglare

18.2 1 Narayangath (at Bharatpur heights).

 

 1. Little Swift Apus affinis                                                            lille sejler/stubbstjärtseglare

18.2 6 Narayangath. – 20.2 1 Nagarkot – Bhaktapur.

 

 1. White-breasted Kingfisher Halcyon smyrnensis smyrnaisfugl/smyrnakungsfiskare

8.2 1 Kathmandu – Godavari – 10.12.2 daily up to 10 Kosi Tappu and Kosi Barrage – 14-17.2 daily max. 7 Chitwan. – 15.2 3 Chitwan.

 

 1. Stork-billed Kingfisher Pelargopsis capensis

11.2 1 Kosi Tappu – 12.2 2 Kosi Tappu – 17.2 2 Rapti River near Sauraha

 

 1. Common Kingfisher Alcedo atthis isfugl/kungsfiskare

10-12.2 daily max. 5 Kosi Tappu and Kosi Barrage. – 14.2 1 Bisha Hazar – 14-17.2 daily max. 5 Chitwan

 

 1. Pied Kingfisher Ceryle rudis gråfisker/gråfiskare

10-12.2 daily up to 10 Kosi Tappu and Kosi Barrage – 14-17.2 daily max. 10 Chitwan

 

 1. Blue-bearded Bee-eater Nyctyornis athertoni

16.2 2 Fewa Lodge.

 

 1. Little Green Bee-Eater Merops orientalis orientalis lille grøn biæder/grön dvärgbiätare

12.2 2 Kosi Tappu – 15.2 1 Chitwan – 17.2 40 near Fewa Lodge – 18.2 6 Hetauda

 

 1. Chestnut-headed Bee-eater M. leschenaultii

15.2 1 Fewa Lodge.

 

 1. Indian Roller Coracius benghalensis indisk ellekrage/indisk blåkråka

8.2 1 Kathmandu – Godavari – 10-12.2 daily max. 3 Kosi Tappu – 14.2 1 Bisha Hazar – 15.2 2 Chitwan  – 16.2 3 Chitwan – 17.2 2 near Fewa Lodge – 17.2 1 Chitwan “buffer zone” – 18.2 1 Narayangath – Hetauda.

 

 1. Hoopoe Upupa epops hærfugl/härfågel

11.2 1 Kosi Tappu – 15.2 1 Chitwan – 16.2 3 Chitwan.

 

 1. Pied Hornbill Anthracoceros coronatus

15.2 2 Chitwan – 17.2 2 Fewa Logde – 17.2 2 Chitwan “buffer zone”.

 

 1. Great Hornbill Buceros bicornis

17.2 1 Chitwan “buffer zone”.

 

 1. Great Barbet Negalaima virens

9.2 1 Pulchowki – 10.2 1 Kosi Tappu – 20.2 1 Godavari Bothenical Garden – 21.2 1 Pulchowki

 

 1. Lineated Barbet M. lineata

13.2 10 Hetauda – 14.2 1 Bisha Hazar –  15.2 10 Chitwan – 15.2 1 Fewa Lodge – 16.2 15 Chitwan – 17.2 10 Chitwan “buffer zone” – 17.2 2 near Sauraha.

 

 1. Blue-throated Barbet M. asiatica

11.2 1 Kosi Tappu – 12.2 2 Kosi Tappu. – 14.2 2 Bisha Hazar – 17.2 2 Chitwan “buffer zone”.

 

 1. Coppersmith Barbet M. haemacephala

13.2 2 Hetauda – 18.2 2 Narayangath – 18.2 2 Hetauda..

 

 1. Rufous Woodpecker Micropternus brach

15.2 1 Chitwan.

 

 1. Lesser Yellownape Picus chlorolophus

15.2 4 Chitwan. – 16.2 1 Chitwan

 

 1. Grey-headed Woodpecker P. (canus) hessei/sanguiniceps gråspætte/gråspett

16.2 7 Chitwan.

 

 1. Streak-throated Green Woodpecker P. myrmecophoneus

11.2 1 female Kosi Tappu – 12.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Himalayan Flameback Dinopium shorii

14.2 1 Bisha Hazar – 16.2 2 Chitwan..

 

 1. Lesser Flameback D. benghalense

11.2 5 Kosi Tappu – 12.2 1 Kosi Tappu

 

 1. Crimson-breasted Pied Woodpecker Dendrocopus cathpharius

21.2 1 Pulchowki at around 2300 m.

 

 1. Fulvous-breasted Woodpecker D. macei

7.2 3 Godavari Bothanical Garden – 11.2 5 Kosi Tappu – 12.2 10 Kosi Tappu – 14.2 2 Bisha Hazar – 17.2 2 Chitwan “buffer zone” – 20.2 1 Godavari Bothanical Garden

 

 1. Grey-headed Pygmy Woodpecker D. canicapillus

14-17.2 around 5 Chitwan.

 

 1. Brown-capped Pygmy Woodpecker D. moluccensi

16.2 1 Chitwan.

 

 1. Eurasian Wryneck Jynx torquilla vendehals/göktyta

11.2 1 Kost Tappu.

 

 1. Rufous-winged Bush-Lark Mirafra assamica

11.2 3 Kosi Tappu.

 

 1. Ashy-crowned Finch-Lark Eremopterix grisea

10.2 10 and 11.2 5 Kosi Tappu.

 

 1. Indian Sandlark Calandrella raytal

11.2 3 Kosi Tappu – 12.2 6 Kosi Tappu – 16.2 6 Sauraha – 16.2 10 Chitwan.

 

 1. Brown-throated Sand Martin Riparia paludicola brun digesvale

14.2 200 Bisha Hazar – 15.2 100 Kathmandu – Kurintar – 15.2 200 Chitwan – 15.2 30 Fewa Lodge – 16.2 300 Sauraha – 16.2 100 Chitwan – 17.2 75 near Fewa Lodge – 17.2 30 Rapti River near Sauraha – 17.2 100 Chitwan “buffer zone”.

 

 1. Crag Martin Ptyonoprocne rupestris klippesvale/klippsvala

15.2 2 Kathmandu – Kurintar.

 

 1. Barn Swallow Hirundo rustica landsvale/ladusvala

8.2 5 Kathmandu – Godavari – 9.5 5 Kathmandu -Pulchowki – 11.2 1 Kosi Tappu – 12-14.2 daily max. 10 Chitwan – 18.2 60 Narayangath – 19.2 15 Dalung – 20.2 25 Nagarkot – Bhaktapur – 20.2 10 Bhaktapur – 21.2 5 Kathmandu – Pulchowki.

 

 1. Red-rumped Swallow H. daurica nipalensis rødrygget svale/rostgumpsvala

18.2 300 Narayangath – 19.2 2 Naubise.

 

 1. Nepal House Martin Delichon nipalensis

18.2 50 Narayangath.

 

 1. Asian House Martin D. dasypus

15.2 10 Kathmandu – Kurintar

 

 1. Paddyfield Pipit Anthus rufulus

11.2 5 Kosi Tappu – 14.2 2 Bisha Hazar – 17.2 10 near Fewa Lodge – 17.2 2 Rapti River near Sauraha.

 

 1. Olive-backed Pipit A. hogdsoni yunnanensis tajgapiber/sibirisk piplärka

8.12 15 Godavari Bothanical Garden – 10.2 14 Kosi Tappu – 12.2 10 Kosi Tappu – 13.2 2 Hetauda – 16.2 3 Chitwan –  17.2 3 Fewa – 17.2 3 Sauraha – 17.2 4 Chitwan “buffer zone” – 21.2 5 Pulchowki.

 

 1. Rosy Pipit A. roseatus

11.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Yellow Wagtail Motacilla flava                                            gul vipstjert/gulärla

10.2 1 Innaruva.

 

 1. Citrine Wagtail M. citreola citronvipstjert/citronärla

11.2 2 females Kosi Tappu – 12.2 2 Kosi Tappu – 14.2 1 male Bisha Hazar – 15.2 1 male near Fewa Lodge – 16.2 1 female Sauraha.

 

 1. White Wagtail M. alba hvid vipstjert/sädesärla

10.2 1 Kosi Barrage – 11.2 50 Kosi Tappu (of which several personata) – 12.2 20 Kosi Tappu  – 13.2 50 Hetauda – 14.2 20 Bisha Hazar –  15.2 20 near Fewa Lodge – 16.2 30 Sauraha (including several personata) – 16.2 10 Chitwan (inclding 2 males personata) – 17.2 15 Fewa (mainly leucopsis; 2 alba) – 17.2 16 Rapti River near Sauraha –  17.2 10 Chitwan “buffer zone” – 18.2 30 Hetauda.

 

 1. White-browed Wagtail M. maderaspatensis

12.2 2 Kosi Tappu – 13.2 5 Hetauda – 16.2 2 Chitwan – 17.2 1 Chitwan “buffer zone” – 18.2 6 Hetauda – 19.2 5 Hetauda.

 

 1. Grey Wagtail M. cinerea bjergvipstjert/forsärla

10.2 2 Kosi Barrage – 15.2 1 Fewa Lodge – 18.2 2 Narayangath – 19.2 1 Naubise.

 

 1. Large Woodshrike Tephrodornis gularis

16.2 1 and 17.2 2 Fewa – 17.2 4 Chitwan “buffer zone” – 18.2 1 Narayangath..

 

 1. Bar-winged Flycatcher-Shrike Hemipus picatus

15.2 4 Chitwan – 16.2 3 Chitwan

 

 1. Large Cuckoo-Shrike Coracina novaehollandiae

15.2 1 Chitwan.

 

 1. Scarlet Minivet Pericrocotus flammea

7.2 9 Godavari Bothanical Garden – 15.2 2 Chitwan – 16.2 10 Chitwan – 17.2 2 Chitwan “Buffer zone”..

 

 1. Long-tailed Minivet P. ethologus

20.2 6 Nagarkot.

 

 1. Small Minivet P. cinnamomeus

16.2 1 female Chitwan.

 

 1. Striated Bulbul Pycnonotus striatus

 

 1. Black-crested Bulbul P. melanicterus

20.2 2 Nagarkot.

 

 1. Red-whiskered Bulbul P. jocosus

11.2 2 Kosi Tappu – 14.2 2 Bisha Hazar – 14-18.2.max. 80 Fewa Lodge – 14.2 max. 20 Chitwan – 20.2 2 Nagarkot – Bhaktapur.

 

 1. Himalayan Bulbul P. leucogenys

9.2 1 Pulchowki – 19.2 1 Hetauda – Daman – 20.2 1 Nagarkot – 21.2 1 Pulchowki.

 

 1. Red-vented Bulbul P. cafer

Common throuthout.

 

 1. Mountain Bulbul Hypsipetes maclellandii

20.2 2 Godavari – 21.2 25 Pulchowki.

 

 1. Black Bulbul M. magascariensus

9.2 2 and 20.2 7 Godavari Bothanical Garden – 9.2 40 Pulchowki – 19.2 5 Hetauda – Daman – 20.2 20 Pulchowki – 21.2 160 Pulchowki.

 

 1. Common Iora Aegithina tiphia

11.2 1 and 12.2 5 Kosi Tappu – 16.2 6 Chitwan.

 

 1. Golden-fronted Leafbird Chloropsis aurifrons

13.2 1 Hetauda.

 

 1. Orange-bellied Leafbird C. hardwickii

21.2 1 Pulckowki (lower part).

 

 1. Rufous-breasted Accentor Prunella strophiata

21.2 1 Pulchowki (about 2400 m.).

 

 1. Siberian Rubythroat Luscinia calliope rubinnattergal/rubinnäktergal

11.2 1 male Kosi Tappu.

 

 1. Bluethroat L. svecica blåhals/blåhake

12.1 1 Kosi Tappu.

 

 1. Magpie Robin Copsychus saularis

Common throughout.

 

 1. Orange-flanked Bluetail Tarsiger cyanurus blåstjert/blåstjärt

At Pulchowki 9.2 2 females and 21.2 10 females (mainly above 2200 m.). In Godavari Bothanical Garden 1 female 7.2.

 

 1. Golden Bush Robin T. chrysaeus

At Pulchowki 9.2 1 female and 21.2 2 females, both around 2200 m.

 

 1. White-browed Bush Robin T indicus

21.2 1 male and 2 frmales 2300-2500 m.

 

 1. White-rumped Shama cophyscus malabaricus

17.2 1 Fewa Lodge.

 

 1. Black Redstart Phoenicurus ochruros rufiventris husrødstjert/svart rödstjärt

11.2 1 female Kosi Tappu –

 

 1. Hodgson’s Redstart P. hodgsoni

8.2 2 males + 1 female Godavari Bothanical Garden – 18.2 2 males Hetauda.

 

 1. Blue-fronted Redstart P. frontalis

8.2 1 male Godavari Bothanical Garden – 20.2 1 male Godavari Bothanical Garden – 21.2 1 male Pulchowki..

 

 1. Plumbeous Redstart Rhyacornis fuliginoseus

8.2 2 males + 2 females Godavari Bothanical Garden – 15.2 1 Kathmandu – Kurintar – 18.2 3 males + 3 females Hetauda – 19.2 2 males + 2 females Hetauda – 20.2 2 males Godavari Bothanical Garden..

 

 1. Common Stonechat Saxicola torquata sortstrubet bynkefugl/svarthakad buskskvätta

11.2 3 Kosi Tappu – 12.2 1 female Kosi Tappu – 13.2 1 female Hetauda  – 15.2 2 males + 1 female Chitwan.

 

 1. White-tailed Stonechat S. leucura

11.2 3 Kosi Tappu.

 

 1. Pied Bushchat S. capatra sort bynkefugl

13.2 1 male + 1 female Hetauda – 17.2 1 male Fewa

 

 1. Grey Bushchat S. ferrea

13.2 1 Hetauda – 20.2 1 male Godavari Bothanical Garden..

 

 1. White-capped River Chat Chaimarrornis leucocephalus

8.2 2 Godavari Bothanical Garden – 15.2 1 Kthmandu – Kurintar – 18.2 3 Hetauda – 19.2 2 Naubise.

 

 1. Indian Robin Saxicoloides fulacata

16.2 1 female Chitwan.

 

 1. Blue Rock Thrush Monticola solitarius

13.2 1 female Hetauda.

 

 1. Blue WhistlingThrush Myiophoneus caeruleus

8.2 5 Godavari Bothanical Garden – 10.2 2 Kosi Tappu –  19.2 15 Hetauda – Daman – 19.2 1 Dalung – Naubise – 19.2 1 Naubise – 20.2 4 Godavari.

 

 1. Grey-winged Blackbird Turdus boulboul

21.2 1 male + 1 female Pulchowki at 2500 m.

 

 1. Black-throated Thrush T.( ruficollis) atrogularis sortstrubet drossel/tajgatrast

9.2 1 female Pulchowki.

 

 1. Little Forktail Enicurus scouleri

21.2 1 Godavari (lower part)

 

 1. Black-backed Forktail E. immaculatus

19.2 1 Hetauda – Daman.

 

 1. Spotted Forktail E. maculatus

19.2 2 Naubise – 21.2 1 Pulchowki (lower part)..

 

 1. Chestnut-headed Tesia Tesia castaneocoronata

20.2 1 Nagarkot.

 

 1. Grey-bellied Tesia T. cyaniventer

21.2 1 Pulchowki (at 1800 m.).

 

 1. Brown-flanked Bush  Warbler Cettia forbites

20.2 1 Nagarkot.

 

 1. Zitting Cisticola Cisticola juncidis cistussanger/grässångare

15.2 1 Chitwan.

 

 1. Ashy Prinia Prinia socialis

16.2 1 Chitwan.

 

 1. Common Tailorbird Orthotomus sutorius

Singles Kathmandu and Kosi Tappu.

 

 1. Striated Marsh Warbler Megalurus palustris

11.2 2 Kosi Tappu.

 

 1. Paddyfield Warbler Acrocephalus agricola lille rørsanger/fältsångare

11.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Blyth’s Reed Warbler A. dumetorum buskrørsanger/busksångare

11.2 1 and 12.2 2 Kosi Tappu.

 

 1. Clamorous Reed Warbler A. stentoreus papyrussanger/papyrussångare

12.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Thick-billed Warbler A, aedon tyknæbbet sanger/tjocknäbbad sångare

12.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Chestnut-crowned Warbler Seicercus caspaniceps

21.2 1 Pulchowki.

 

 1. Grey-cheeked Warbler S. poliogenys

20.2 1 Nagarkot – 21.2 4 Pulchowki.

 

 1. Grey-hooted Warbler S. zanthoschistos

7.2 5 and 20.2 10 Godavari Bothanical Garden  – 19.2 16 Hetauda – Daman – 19.2 2  and 20.2 10 Nagarkot – 21.2 10 Pulchowki.

 

 1. Black-faced Warbler S. schisticeps

21.2 3 Pulchowki.

 

 1. Western Crowned Warbler Phylloscopus occipitalis

9.2 1 Pulchowki – 21.2 2 Pulchowki.

 

 1. Greenish Warbler P. trochiloides lundsanger7lundsångare

11.2 2 Kosi Tappu – 12.2 10 Kosi Tappu – 15.2 10 Chitwan – 15.2 1 Fewa Lodge – 16.2 10 Chitwan – 17.2 2 Sauraha – 17.2 1 Rapti River – 17.2 15 Chitwan “buffer zone” – 18.2 2 Narayangath – 18.2 2 Hetauda – 19.2 1 Hetauda – Daman.

 

 

 1. Buff-barred Warbler P. pulcher

21.2 70 Pulchowki (all above 2200 m, where surprisingly common).

 

 1. Grey-faced (Ashy-throated) Leaf Warbler P. maculipennis

9.2 3  and 21.2 10 Pulchowki

 

 1. Lemon-rumped Warbler P. chloronatus

19.2 3 Hetauda – Daman (all above 1800 m.) – 21.2 5 Pulchowki.

 

 1. Yellow-browed Warbler P. inornatus hvidbrynet løvsanger/taigasångare

18.2 1 Hetauda (hotel garden of Avocado Motel)..

 

 1. Hume’s Yellow-browed Warbler P. humei humes sanger/bergstaigasångare

8.2 1 Godavari Bothanical Garden – 9.2 2 Pulchowki – 13.2 1 Hetauda – 15.2 1 Fewa Lodge – 18.2 1 Narayangath – 18.2 2 Hetauda – 19.2 1 Hetauda – Daman – 20.2 4 Nagarkot –  20.2 1 Godavari Bothanical Garden – 20.2 1 Pulchowki.

 

 1. Dusky Warbler P. fuscatus brun løvsanger/brunsångare

11.2 1 and 12.2 4 Kosi Tappu – 13.2 1 Hetauda –  17.2 1 Sauraha

 

 1. Smoky Warbler P. fuligiventer

12.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Sulphur-bellied Warbler P. griseolus

20.2 1 Nagarkot.

 

 1. Tickell’s Leaf Warbler P. affinis

11.2 10 Kosi Tappu.

 

 1. Chiffchaff P. collybita tristis sibirisk gransanger/gransångare

12.2 1 Kosi Tappu – 17.2 1 Sauraha.

 

 1. Verditer Flycatcher Muscicapa thalassina

11.2 1 and 12.2 1 Kosi Tappu – 15.2 1 Chitwan.

 

 1. Rufous-tailed Flycatcher M. ruficauda

20.2 1 Nagarkot.

 

 1. Slaty-blue Flycatcher M. tricolor

8.2 1 female Godavari Bothanical Garden.

 

 1. Slaty-backed Flycatcher M. hodgsonii

8.2 1 male + 1 female Godavari Bothanical Garden.

 

 1. Orange-gorgetted Flycatcher M. strophiata

8.2 1 and 20.2 1 Godavari Bothanical Garden –

 

 1. Tajga Flycatcher M. albicilla tajgafluesnapper/taigaflugsnappare

11.2 4 Kosi Tappu – 14.2 1 Bisha Hazar – 17.2 1 Sauraha. – 18.2 1 Hetauda

 

 1. Grey-headed Flycatcher Culicicapa ceylonensis

12.2 2 Kosi Tappu – 13.2 1 Hetauda

 

 1. White-throated Fantail Rhipidura albicollis

12.2 1 Kosi Tappu – 15.2 1 Chitwan – 16.2 1 Chitwan..

 

 1. White-browed Fantail R. aureola

16.2 1 Chitwan.

 

 1. Scaly-breasted Wren Babbler Pnoepyga albiventer

19.2 1 Hetauda – Daman (at about 2200 m).

 

 1. Rufous-throated When Babbler Spelaeornis caudatus

21.2 1 Pulchowki (upper part, at >2500 m) only fits describtion of this species.

 

 1. Black-chinned Babbler Stachyris pyrrhops

20.2 1 Nagarkot.

 

 1. Yellow-eyed Babbler Chrysomna sinense

16.2 10 Chitwan.

 

 1. Striated Babbler Turdoides earlei

11.2 20 Kosi Tappu.

 

 1. Jungle Babbler T. striatus

11.2 and 12.2 20 20 Kosi Tappu – 15.2 10 Chitwan – 16.2 25 Chitwan.

 

 1. White-throated Laughing-thrush Garrulax albogularis

20.2 15 Godavari, just outside Bothanical Garden.

 

 1. Striated Laughing-thrush G. striatus

21.2 4 Pulchowki (flock near lower ravine)..

 

 1. Grey-sided Laughing-thrush G. caerulatus

21.2 1 Pulchowki. (at around 2200 m).

 

 1. Streaked Laughing-thrush G. lineatus

21.2 1 Pulchowki at abour 2300 m.

 

 1. Scaly Laughing-thrush S. squatamalus

21.2 1 Pulchowki (at around 2400 m).

 

 1. Chestnut-crowned Laughing-thrush G. subunicolor

9.2  21 Pulchowki (at about 2300-2400 m) – 21.2 30 Pulchowki (above 2300 m)..

 

 1. Red-billed Leiotrix Leiotrix lutea

8.2 3 Godavari Bothanical Garden.

 

 1. Cutia Cutia nipalensis

21.2 1 male Pulchowki (at about 2100-2200 m).

 

 1. Chestnut-tailed Milna Milna strigula

21.2 3 Pulchowki.

 

 1. Golden-breasted Fulvetta Alcippe chrysotis

21.2 1 Pulchowki (about 2400 m).

 

 1. Rufous-winged Fulvetta A. castaneceps

20.2 1 Nagarkot – 21.2 3 Pulchowki.

 

 1. White-browed Fulvetta A. vinipectus

9.2 1 and 21.2 10 Pulchowki.

 

 1. Nepal Fulvetta A. nipalensis

21.2 4 Pulchowki (lower part).

 

 1. Black-capped Sibia Heterophasia capistriata

9.2 75 and 21.2 300 Pulchowki.

 

 1. Stripe-throated Yuhina Yuhina gularis

21.2 4 Pulchowki (about 2400 m.)

 

 1. Whiskered Yuhina Y. flavicollis

21.2 2 Pulchowki.

 

 1. Rufous-vented Yuhina Y. occipitalis

8.2 1 Pulchowki – 20.2 40 lower Pulchowki – 20.2 10 Pulchowki.

 

 1. White-bellied Yuhina Y. antholeuca

16.2 1 Chitwan – 19.2 2 Hetauda- Daman.

 

 1. Black-throated Tit Aegithalos concinnus

8.2 10 Godavari Bothanical Garden – 9.2 5 Pulchowki – 19.2 5 Hetauda – Daman – .20.2 5 Godavari – 21.2 10 Pulchowki.

 

 1. Great Tit Parus major nipalensis musvit/talgoxe

8.2 2 Godavari Bothanical Garden –  15.2 1 Chitwan – 15.2 1 Fewa Lodge – 16.2 7 Chitwan – 17.2 2 near Fewa Lodge – 17.2 9 Chitwan “buffer zone” – 20.2 1 Nagarkot.

 

 1. Green-backed Tit P. monticolus

19.2 1 Hetauda – Daman –  21.2 1 Pulchowki.

 

 1. Black-lored Tit P. xanthogenys

8.2 10 Godavari Bothanical Garden – 9.2 2 Pulchowki –  20.2 8 Nagarkot – 20.2 Godavari – 21.2 5 Pulchowki.

 

 1. White-tailed Nuthatch Sitta himalayensis

21.2 6 Pulchowki.

 

 1. Chestnut-bellied Nuthatch S. castanea

8.2 2 Godavari Bothanical Garden – 15.2 1 Fewa Lodge – 15.2 3 Chitwan – 16.2 4 Chitwan –  17.2 2 Sauraha – 17.2 10 Chitwan “buffer zone”.

 

 1. Purple Sunbird Nectarinia asiatica

9.2 1 and 21.2 1 Pulchowki.

 

 1. Mrs. Gould’s Sunbird Aetophyga gouldiae

20.2 1 male + 1 female Nagarkot – 21.2 1 male + 1 female Pulchowki.

 

 1. Green-tailed Sunbird A. nipalensis

9.2 1 male Pulchowki –  21.2 2 males + 2 females Pulchowki.

 

 1. Fire-tailed Sunbird A. ignicauda

9.2 2 males + 1 female Pulchowki – 20.2 1 male + 1 female Nagarkot – 21.2 40 Pulchowki (lower part).

 

 1. Thick-billed Flowerpecker Dicaenum agile

21.2 1 Pulchowki (lower parts).

 

 1. Oriental White-eye Zosterops palpebrosa

21.2 1 Pulchowki.

 

 1. Slender-billed Oriole Oriolus tenuirostris

21.2 1 Pulchowki.

 

 1. Black-hooted Oriole O. xanthornus

14.2 3 Bisha Hazar – 16.2 8 Chitwan – 17.2 4 Chitwan “buffer zone”.

 

 1. Brown Shrike Lanius cristatus brun tornskade/brun törnskata

10-12.2 about 10 Kosi Tappu – 17.2 1 ad. Sauraha.

 

 1. Long-tailed Shrike L. schach tricolor langhalet/långstjärtad tornskade

11.2 10 Kosi Tappu – 12.2 2 Kosi Tappu – 15.2 3 Chitwan – 16.2 3 Chitwan – 17.2 1 Sauraha – 20.2 1 Nagerkot – Bhaktapur.

 

 1. Grey-backed Shrike L. tephronotus

8.2 1 Godavari Bothanical Garden – 11.2 1 Kosi Tappu – 12.2 1 Kosi Tappu  – 17.2 2 Sauraha.

 

 1. Black Drongo Dicrurus macrocercus

Common througout.

 

 1. Ashy Drongo D. leucophaeus

14.2 3 Bisha Hazar.

 

 1. Bronzed Drongo D. aeneus

20.2 2 Godavari Bothanical Garden.

 

 1. Sprangled Drongo D. hottentottus

11.2 1 and 12.2 3 Kosi Tappu – 13.2 2 Hetauda – 14.2 3 Bisha Hazar – 15.2 10 Chitwan – 17.2 8 Chitwan “buffer zone”.

 

 1. Ashy Wood-swallow Artamus fuscus

12.2 2 Kosi Tappu – 18.2 1 Ramnagar.

 

 1. Eurasian Jay Garrulus glandarius skovskade/nötskrika

21.2 1 Chitwan.

 

 1. Red-billed Blue Magpie Urocissa erythrorhyncha

19.2 2 Hetauda – Daman – 19.2 2 Godavari.

 

 1. Green Magpie Cissa chinensis

16.2 1 Chitwan.

 

 1. Rufous Treepie dendrocitta vagabunda

11.2 5 Kosi Tappu. – 12.2 10 Kosi Tappu – 13.2 6 Hetauda – 14.2 3 Bisha Hazar – 15.2 10 Chitwan – 16.2 2 Chitwan

 

 1. House Crow Curvus splendens indisk huskrage/huskråka

Common in all urban and suburban area, also, 500 Kosi Tappu and Kosi Barrage 10.2.

 

 1. Large-billed (Jungle) Crow C. macrorhynchos

Common in lowland terai; also max. 50 Godavari.

 

 1. Chestnut-tailed Starling Saroglossa malabaricus

10.2 1 Kosi Tappu – 12.2 4 Kosi Tappu – 17.2 10 Chitwan “buffer zone”

 

 1. Asian Pied Starling Sturnus contra

10-12.2 200 Kosi Tappu.

 

 1. Common Mynah Acridotheres tristis                                  almindlig mynah/brun mynahstare

Common throutgout in urban and suburban areas as well as in agricultural land..

 

 1. Bank Mynah A. ginginianus flodmynah/brinkmynah

9.2 2 Kathmandu between Pashipunath and Bodhnath.

 

 1. Jungle Mynah A. fuscus

10-12 daily max. 50 Kosi Tappu – 13.2 80 Hetauda – 14.2 100 Bisha Hazar – 14-18.2 very common Chitwan, with max. 800 16.2.

 

 1. Hill Mynah Gracula religiosa beostær/beostare

15.2 2 Chitwan – 16.2 2 Chitwan

 

 1. House Sparrow Passer domesticus gråspurv/gråsparv

Common throughout.

 

 1. Tree Sparrow P. montanus skovspurv/pilfink

Daily 1-5 hotel Vajra, Kathmandu – 20.2 5 Nagarkot – Bhaktapur..

 

 1. Indian Silverbill Eudice malabarica indisk sølvnæb

9.2 6 Kathmandu between Pashipunath and Bodhnath.

 

 1. Scaly-breasted Munia Lonchura punctulata

11.2 6 and 12.2 5 Kosi Tappu.

 

 1. Common Rosefinch Carpodacus erythrinus karmindompap/rosenfink

12.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Pink-browed Rosefinch C. rhodochrous

21.2 1 Pulchowki (around 2400 m.)

 

 1. Vinaceous Rosefinch C. vinaceus

19.2 2 males Nagarkot

 

 1. Spot-winged Rosefinch C. rodopeplus

20.2 1 frmale Pulchowki around 2200 m..

 

 1. Common Crossbill Loxia curvirostra lille korsnæb/mindre korsnäbb

19.2 1 Hetauda – Daman.

 

 1. Spot-winged Grosbeak Coccothhraustes melanozanthos

19.2 2 Nagarkot.

 

 1. Black-faced Bunting Emberiza spodocephala

11.2 1 Kosi Tappu.

 

 1. Crested Bunting Melophus lathami

11.2 5 Kosi Tappu – 12.2 3 males + 1 female Kosi Tappu.

 

Pattedyr/däggdjur/Mammals

 

Rhesus Macaque Monkey Macaca mulatta

Scattered groups in urban, sacred areas Kathmandu- 16.2 5 Chitwan

 

Grey Langur Presbytis entellus

16.2 2 Chitwan –

 

Bengal Fox Vulpes bengalensis

17.2 1 near Fewa Lodge.

 

Grey Mongoose Herpestes edwardsi

11.2 1 Kosi Tappu.

 

Mongoose sp.

14.2 1 Bisha Hazar – 17.2 1 Chitwan “buffer zone”.

 

Fishing Cat Felis viverrina

12.2 1 Bisha Hazar.

 

Leopard Panthera pardus

16.2 1 Chitwan. Seen on the road near Sauraha in late afternoon.

 

Gangetic Dolphin Platanista gangetica

10.2 2 Kosi Barrage.

 

Asian Elephant Elephas maximus

12.2 1 male Kosi Tappu near Aquabirds Inlimited Camp.

 

Indian One-horned Rhinoceros Rhinoceros unicornis

14.2 2 Bisha Hazar – 16.2 6 (of which one male) Chitwan – 16.2 1 heard night Fewa Lodge – 17.2  5 (of which 1 male and 2 females with youngs) Chitwan “buffer zone”.

 

Spotted Deer Cervus axis

14.2 2 Bisha Hazar – 16.2 8 Chitwan

 

Swamp Deer Cervus duvauceli

16.2 1 Chitwan.

 

Hog Deer C. porcinus

16.2 2 Chitwan near Churia Hills – 20.2 1 Pulchowki, lower part..

 

Sambar C. unicolor

14.2 2 Bisha Hazar – 16.2 1 Chitwan

 

Water Buffalo Bubalus bubalis

11.2 19 Kosi Tappu.

 

Squirrel 1 striped type: 16.2 1 Chitwan

               2 uniform type: 20.2 2 small, sandy animals with paler buffish throat Pulchowki.

 

 

Amphipians

 

Mugger Crocodile Crocodylus palustris

11.2 5 Kosi Tappu – 14.2 2 Bisha Hazar – 16.2 10 Chitwan – 17.2 25 Rapti River near Sauraha.

 

Asian Rock Python Python molurus

17.2 1 Rapti River near Sauraha. Seen well from canoe ride, a rather small individual sleeping in a cave.

 

bonus:

 

Abu Dhabi International Airport , United Arab Emirates 22.2 2004 (afternoon)

 

Cattle Egret 15

Marsh Harrier 2 brown

Grey Francolin 2

Ruff 15

Eurasian Curlew 25  

Heuglin’s Gull 2 ad. + 4 imm.

Chestnut-bellied Sandgrouse 4

Laughing Dove 5

Collared Dove 5

Crested Lark 2

Black-crowned Finch Lark 20

Isabelline Wheatear 1

Common Mynah 15.