Nepals turisme har tabt små 10 mia kr. på grund af COVID


 

Nepals turistsektor er kort og godt gået i stå det sidste halvandet år på grund af Covid-19 og de deraf følgende rejserestriktioner.

Turisme- og luftfartssektoren er et attraktivt område i Nepal, og selvom de fleste tror at det er guider og hoteller, der har de største tab – er der underliggende faktorer. Turismens økonomiske grundpille er lufttransport. Når flytrafikken påvirkes, har det en direkte indvirkning på forskellige sektorer relateret til turisme.

Nepals dataindsamling er på et ringere grundlag, end ex. i Danmark, og derfor er alle tal ikke gjort op – og selv regeringen har ikke konkrete detaljer om ex. investeringer og tab i turistsektoren, men ifølge Nepal Tourism Board, taber den samlede turistsektor 10 mia. NPR hver eneste måned, eller 530 mio. kr. Og da de dårlige tal startede tilbage i januar 2020, kan man opgøre tabet til små 10 mia kr. 1,6 mia USD).

Man kan diskutere om målsætningen i Visit Nepal 2020 nogensinde var realistiske eller nøådvendige, men ikke desto mindre er tabet enormt i Nepal og et gigantisk problem for ca. 1,5 mio. mennesker, der lever direkte og indirekte af turismen i Nepal.

Tabene inkluderer udover luftfarten af gode grunde hoteller, restauranter, vande- og trekking og bjergbestigningen, transport (land) samt alle affødte områder.

Nepal Rastra Bank oplyser at knap 41% af Nepals restauranter og hoteller var i drift i april 2020, altså knap 60% delvist eller helt lukket ned og i juli var det kun omkring 6-7% af hotellerne, der opererer – og 2/3 af alle medarbejdere er opsagt. Hotellerne under HAAN (Hotel Association) har lidt et månedligt tab på omkring 110 mio. kr. Det er saftsusme svært at være nepaleser i trekking- og rejseindustrien så længe  COVID præger hverdagen.

 

I Nepal er 15% af befolkningen vaccineret første gang og de står foran at kunne vaccinere 30% af befolkningen frem til oktober, hvorfor alle satser på at turismen får en blød genstart i årets vigtigste periode, efterårssæsonen

https://www.kiplingtravel.dk/rejser/asien/nepal