Efterårets ekspeditioner i Nepal


Der er i alt udstedt 277 tilladelser til 19 bjerge i efterårssæsonen 2016. Med 151 tilladelser er Manaslu det mest søgte af de store bjerge i efteråret 2016. Det er uvist hvor mange Ama Dablam tilladelser, der er udstedt – og derfor er Himlung Himal med 39 udstedte tilladelser på nuværende tidspunkt det næstmest besøgte ekspeditionsbjerg i Nepal i efteråret 2016.

Koreaneren Sung-Taek Hong vil igen forsøge sig på Lhotses sydvæg, måske en af Himalayas sværeste og farligste ruter og vægge overhovedet.

Everest bliver kun ganske sjælden besteget efter monsunen, senest var tilbage i 2010. I år er der et par tilladelser, hvor den ene, ultraløberen Kilian Jornet er vendt om).

Men japaneren Nobukazu Kuriki igen vil forsøge en solobestigning af verdens højeste bjerg. Nobukazu Kuriki har forsøgt at bestige Everest fire gange tidligere og mistede flertallet af finger og tæer efter svære forfrysninger i 2012).

Mest interessant er Elia Saikaly og Pasang Kaji ekspedition, hvor de vil forsøge en førstebestigning af de nyligt omdøbte og åbnede Mt. Tenzing 7.916 meter og Mt. Hillary 7.681 meter.