Foredrag om Nepal 16/3 i Århus


Der er ikke bare langt mellem lægehusene i Nepal, forholdene er ofte også problematiske, ikke mindst på medicinsk udstyr. Det er dermed ikke faglige udfordringer, David Kovacs og hans team mangler, når Engineering World Health (EWH) arbejder i Nepal. Cirka 70 % af det medicinske udstyr på hospitalerne er ikke i drift, og det er her der gøres en markant forskel i forhold til at få sundhedsniveauet løftet i Nepal.

Kun 19 % af Nepals indbyggere har adgang til rent drikkevand fra hjemmet, og børnedødeligheden er 12 gange højere end i Danmark. ”Der er ingen tvivl om, at når man er så udfordret som Nepals befolkning på grund af de barske betingelser, så giver det stor mening at være der via EWH og gøre nytte”, siger David Kovacs om arbejdet i landet.

Man fornemmer, at David er dedikeret både fagligt og menneskeligt i sit arbejde, så vi er glade for at kunne præsentere et spændende møde med David Kovacs der har en førstehåndsberetning også om generelle sundhedsspørgsmål i Nepal, hvor 20 ingeniørstuderende i sommeren 2016 arbejdede en måned med at reparere udstyr på ni nepalesiske hospitaler.

Tid: Torsdag 16. marts 2017, kl. 19.00

Sted: DOKK1 (Lille Sal), Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus

 

Pris: Gratis for medlemmer af Dansk-Nepalesisk Selskab. Entré for gæster: 30 kr.