Ingen danske bestigninger af Everest i 2017

Hvad koster det at bestige Mount Everest

I år har der været tre danske forsøg på Everest – Carsten Lillelund Pedersen og Nikolaj Niebuhr på sydsiden fra Nepal og Rasmus Kiilerich Kragh fra nordsiden i Tibet.

Carsten Lillelund Petersen forsøgte sig på Mt. Everest i 2014. Men lavinen nær Khumbu isfaldet satte en stopper på al klatring på Sydsiden af Mt. Everest i foråret 2014, hvorfor Carsten Lillelund Petersens andet forsøg på at bestige Mt. Everest, desværre heller ikke lykkedes.

Nikolaj Niebuhr har også været på Everest i foråret her, forsøgt sig trods sit handikap værende lam i højre side. Det vides ikke helt hvor højt han nåede, men i alle fald over 7.100 meter.

Rasmus Kiilerich Kragh går selv på bjerget fra nord og forsøger en Everest bestigning uden kunstig ilt. I de dramatiske dage på en dramatisk sæson, hvor første klassiske vejrvindue i dagene 10.-12. april aldrig kom, når Rasmus Kiilerich Kragh cirka 8.600 meter på nordsiden og er dermed næsthøjeste dansker på Everest uden ilt efter Allan Christensen som nåede 8.700 meter på sydsiden i år 2000.
Flot gået på en stor ekspedition

 

www.mountains.dk/bjerg/everest_mt/