Kommer Panauti på UNESCO’S liste?

Panauti, en historisk by i Nepal, er berømt for sine velbevarede templer og helligdomme, der stammer fra Malla-dynastiet. Byen er et levende eksempel på Newari-kulturen og arkitekturen, der præger Kathmandu-dalen. Panauti er hjemsted for Indreshwar-templet, et af de ældste og største pagodestil-templer i Nepal, dedikeret til Shiva. Byen er også kendt for sine unikke ritualer og festivaler, som afspejler den rige kulturelle arv. Omkranset af frodige grønne landskaber og krydset af hellige floder, tilbyder Panauti en fascinerende blanding af historie, spiritualitet og naturskønhed.

Panauti, en klassisk Newar-by i Kavre, bare 1½ times kørsel fra Kathmandu, er rig på historie, religion, kultur og arkitektur, er nu et skridt nærmere at blive en del af UNESCOS verdensarv. Det er 25 år siden Panauti blev foreslået til UNESCO som World Heritage Site.

Panauti har de flotteste og mest velbevarede templer og helligdomme, der stammer fra Malla-dynastiet. Byen er et levende eksempel på Newari-kulturen og arkitekturen, der præger Kathmandu-dalen. Panauti er hjemsted for Indreshwar-templet, et af de ældste og største pagodestil-templer i Nepal, dedikeret til Shiva. Byen er også kendt for sine unikke ritualer og festivaler, som afspejler den rige kulturelle arv i Kathmandu-dalen.