Ny Helikopterlandingsplads i Nalinchowk

Helikopter Nepal

Nepals luftfartsmyndigheder, Civil Aviation Authority of Nepal (CAAN), har afsluttet planlægningen af helikopterlandingspladsen i Nalinchowk mellem Bhaktapur og Banepa. De første testflyvninger er gennemført og det tegner til at kommercielle flyvninger kan begynde i 2024, måske 2025. Byggeriet af terminalbygningen, tårne og andre strukturer er i gang.

Nalinchowk har kapacitet til 26 helikoptere ad gangen. I øjeblikket opererer der omkring 30 helikoptere i Nepal, hvoraf de fleste kun fungerer inden for Kathmandu og nærere omegn. I sæsonen flyver de primært i Khumbu og på Lukla samt Simikot og Pokhara.

Helikoptere bliver anvendt i Nepal til forskellige formål, såsom at facilitere turister, VIP-flyvninger, akutte sundhedstjenester, naturkatastrofer og transport af byggematerialer til udviklingsprojekter samt redningshelikoptere.

Forventning om at reducere trængsel ved Tribhuvan International Lufthavn

Hensigten med at opføre helikopterlandingspladsen i Nalinchowk er at reducere trængslen i Kathmandu lufthavn (Tribhuvan International Airport) som er under stort pres, og den nye Nalinchowk er desværre på samme kommunikationsnetværk som TIA, hvorfor pres på kommunikationssystemet uundgåeligt.

Ifølge Raju Neupane, sekretær for Foreningen af Luftoperatører og Sikkerhedschef hos Manang Air, er det lettere at operere helikoptere sammenlignet med fly på lufthavne. I øjeblikket er der både store og små fly sammen med helikoptere inden for Tribhuvan International Lufthavn. Han nævnte, at baseret på rapporten om testflyvningerne i Nalinchowk og de direktiver, der er givet af myndigheden, er selskaberne også forberedt på flytning.