Tehustrekking i Nepal

yak burger menu

Tehustrekking i Nepal er en fantastisk rejseform. Man kommer tæt på den lokale befolkning og andre rejsende, og lærer og oplever en masse om levevis og natur.

Tehusene er forskellige i de forskellige egne af Nepal. I Everestregionen er de oftest store og er at sammenligne med egentlige hoteller, mens de i de mindre besøgte egne er mere beskedne og voldsomt hyggelige.

De steder vi besøger er de bedste i landsbyen, og som oftest kender vores guider familien, der ejer tehuset. Der er en god stemning, og man mødes med andre trekkere i dagligstuen, der alt efter højden, man befinder sig i, kan være udstyret med forskellige former for ildsteder.

Et besøg hos familien i køkkenet er en speciel oplevelse, og man får i reglen straks stukket et krus skoldhed te i hånden. Og vi oplevet tit, at de ældste kan fortælle spændende historier om svundne tider og legendariske ekspeditioner. I Marpha huskede de Herzogs Annapurnaekspedition, og i Tengboche ligger et tehus inde med en omfattende korrespondence mellem Hillary og de øvrige deltagere i Everestekspeditionen i 1953.

Ikke to trekkingdage er ens, men en typisk dag på tehustrek forløber således:

Man vækkes blidt – ofte tidligt – med et krus varm te på sengen. Så er der tid til at pakke før morgenmaden, der er bestilt aftenen før. Den kan bestå af havregrød (anbefalet), pandekager, toast, marmelade, te, juice og kaffe. Det er vigtigt, at fylde depoterne godt op inden dagens vandretur. Vi får også fyldt vandflaskerne med filtreret vand.

Længde og tempo

Længden af dagens vandring kan variere, men regn med 5-8 timer i behageligt tempo. Vi har guider med, der sørger for at finde vej, og at alle er med og i godt humør. Det sidste giver sig selv.

Undervejs holder vi pauser og får te, cola, kiks eller hvad der nu forfindes.

Frokost på tehustrekking i nepal

Frokosten holdes i et tehus på stien. Der er de fleste steder et omfattende menukort. Men da alle rette tilberedes fra bunden i et primitivt køkken, anbefaler vi, at gruppen aftaler to-tre retter og bestiller sammen, ellers kan det tage hele dagen. Gode frokostretter kan være fried rice, kartoffelbøffer eller den lokale Dal Bhat.

Videre på stierne, hvor vi passerer herlige landsbyer og taber pusten over de fantastiske  udsigter til verdens højeste tinder. Og vi sørger for at holde et par pauser med forfriskninger undervejs.

Overnatning

 

New Dudhapokhari guest house

New Dudhapokhari guest house

 

 

 

 

 

 

 

 

Om eftermiddagen når vi til overnatningsstedet, hvor er tid til at strække ud og hvile lidt. Og så skal vi i god til bestille aftensmaden. Nu er der til gengæld god tid til at få den tilberedt.

Landsbyerne er hyggelige og vi kan stærkt anbefale en lille tur i byen. Der er stor variation alt efter højden, man befinder sig i, men der er altid en oplevelse at hente og et mylder af børn, hunde, høns og hyggelige folk.

Aftenerne i et tehus er fantastiske. I de højere egne er der koldt udenfor, og vi samles om ildstedet.  Vi møder andre trekkere med gode i historier i håndbagagen.

Efter aftensmaden er man nok lidt træt og går tidligt til køjs. Dog skal vi lige huske at bestille morgenmed til dagen efter.

Kipling Travel taske på vaerelset

Kipling Travel taske på vaerelset

 

Se de mange forskellige trekkingrejser til Nepal her