The Great Himalayan Trail (GHT)

annapurna-4

Himalayas ultimative trekkingtur er den 1.700 km i fugleflugt og på stierne, 4.500 km. lange fulde rute fra Pakistan til Indien og Nepal samt Bhutan, men den berømte del af The Great Himalayan Trail er Nepals 10 sektioner i en høj og lavere udgave. I alt tager ruten typisk 150 dage afhængig af rute, årstid og hvilken udgave man vælger.

 

Nepals 10 sektioner på Great Himalayan Trail er:

  1. Kanchenjunga (og Lumbasumba)
  2. Makalu og Barun
  3. Everest og Rolwaling
  4. Langtang og Helambu
  5. Ganesh Himal og Manaslu
  6. Annapurna og Mustang
  7. Dolpo
  8. Rara og Mugu
  9. Humla
  10. Far West

 

Læs mere om The Great Himalayan Trail (GHT) her:

https://www.kiplingtravel.dk/rejser/asien/nepal/great-himalayan-trail

 

Fra Politiken: Nu åbner den ultimative trekking-rute

The Great Himalayan Trail. Det er navnet på en ny trekkingrute, der skal være med til at trække endnu flere turister med hang til aktiv ferie til Nepal i Himalaya.

»Det er helt nyt produkt, som vi håber kan være med til at puste liv i turistindustrien«, siger talsmand for Nepal Tourism Board, Sharad Pradhan ifølge Sydney Morning Herald.

At der er tale om en helt ny rute, der til og med kan booste antallet af turister i landet, er Lars Gundersen fra Nepal-eksperten Kipling Travel dog ikke enig i. Han er begejstret for projektet, men siger følgende om The Great Himalayan Trail:

»Det er ikke som sådan en ny rute, men et trek, der er sammensat af en række af Nepals klassiske trekkingruter. Det betyder forhåbentligt, at folk nu bliver klar over, at der er mulighed for at trekke andre steder end ved Everest og Annapurna«, siger Lars Gundersen.

Det 1.700 kilometer lange trek går fra Taplejung, godt 300 kilometer fra hovedstaden Kathmandu, til Humla på grænsen til Tibet. På den led åbner The Great Himalayan Trail mulighed for, at turister nu kan se helt nye dele af Nepal.

»Det er en øjenåbner for nogle trekking-muligheder, der ikke før har været skematiseret. Og det er nok så vigtigt, fordi turismen i Nepal er samlet om nogle få områder. På den led har The Great Himalayan Trail virkelig sin berettigelse«, siger Lars Gundersen.

Med en længde på samlet 1.700 kilometer vil det tage trekkere fem måneder at gennemføre hele The Great Himalayan Trail, hvis ikke turen bliver brækket op i mindre stykker.

I øvrigt er det 300 kilometer lange Annapurna Circuit i dag Nepals mest populære trek.

 

Følgende er citat fra Politiken. Hele artiklen kan læses på følgende side:

https://politiken.dk/rejser/temarejser/art5388745/Nu-åbner-den-ultimative-trekking-rute